Normální pleť: Jak ji udržet krásnou a zdravou

Pokud máš normální pleť, tak ti každý může jen závidět. To určitě dobře sama víš, že se pro její svěží vzhled, zdravou barvu a jiskru moc nenadřeš. Možná ti občas vyskočí nějaký pupínek, nebo se ti zdá sušší, když přijde chladné počasí, ale nejde o žádné velké trápení.  

12

Když své pleti ale nedopřeješ kvalitní pravidelnou péči, může se přeci jen stát, že o své kvality přijde. Mrkni proto na mé rady pro normální pleť, jejíž krása trvá.

Jak vypadá normální pleť

S normální pletí nejsou trable. Jelikož si zvládá tvořit tak akorát mazu a udržovat si vnitřní hydrataci, je sametově jemná, hladká, elastická. Může mít lehce mastnější T-zónu - čelo, nos, bradu, ale nijak významně.

Jak normální pleť čistit

To, jaký produkt na čištění pleti zvolíš, je jen na tobě a tvých preferencích. Možná máš ty i tvá kamarádka normální pleť, ale tobě více vyhovují micelární vody, zatímco tvé kamarádce čistící pěna. A ani jedna neděláte chybu. Důležité je, abys vždy používala péči cílenou pro tvůj typ a nesnažila se pleti vnutit něco, co nepotřebuje. Příliš hutnými krémy nebo fluidy určenými k redukci mazu bys mohla narušit rovnováhu a rázem bys musela řešit projevy nespokojenosti své pokožky.

11

Jak o normální pleť pečovat

V zásadě ti stačí hydratační sérum a vhodný pečující krém. Pleťové oleje a výživnější séra můžeš zařadit jen jako doplněk dvakrát až třikrát týdně. Vždy se ale předem ujisti, že jejich účinné látky nejdou proti sobě a jejich použitím si neuškodíš.

Na co si dát pozor

Tvými nepřáteli se mohou stát především produkty a látky určené k řešení problémů s akné. Patří mezi ně retionidy, alkohol, benzoylperoxid nebo kyselina salicilová. Tvou pokožku mohou podráždit, jelikož se zaměřují na léčbu zánětu, který ty ale nemáš. Příliš hutná a vyživující kosmetika může zase způsobit nadprodukci mazu a ucpávání pórů.

Fotky na blog-9