5 tipů, jak předcházet vzniku vrásek

Kdy začít s protivráskovou péčí a jak vůbec? Pojďme si v tom udělat jasno.

 3

Na sociálních sítích, v časopisech i v televizi tě neustále někdo straší vráskami, až by jeden řekl, že s první vráskou končí život. Ale vrásky k životu jednoduše patří, vypráví příběhy a není důvod se za ně stydět. Správnou a včasnou péčí však lze zabránit jejich předčasnému vzniku i jejich rychlému prohlubování. Stačí následovat následujících 5 tipů.

1. Protivrásková péče od 25 let

To, kdy se právě tobě začnou tvořit vrásky, ovlivňuje mnoho faktorů, mezi něž patří třeba životospráva, genetika, typ pleti. Pokud máš například suchou pleť, kouříš, holduješ alkoholu, málo spíš a obecně si nehlídáš životosprávu, můžeš zpozorovat první mimické vrásky klidně už ve 20 letech. Obecně však platí, že se začínají objevovat kolem 25. roku. Právě s prvními mimickými vráskami dostáváš signál, že nastal čas zařadit protivráskovou péči. Pro začátek postačí, když začneš používat anti-aging sérum a krém na oční okolí.

2. Hedvábný povlak na polštář a spánek na zádech

O této vychytávce jsi možná už slyšela, ale vždy se hodí ji připomenout. Pokud spíš na břiše nebo na boku, vnikají ti na pleti otlaky od polštáře. Ty s ubývající elasticitou pleti mohou zapříčinit vznik vrásek. Proto se snaž spát na zádech. Zároveň investuj do hedvábného povlaku na polštář. Ten vstřebává méně vlhkosti, tolik se do něj nevsakují krémy či séra a omezuje tvorbu otlaků.

3. Zdravá životospráva

Proč jedna celebrita vypadá ve 30 na 50, zatímco jiná v 70 na 40? Obvykle se stačí podívat zpětně na způsob jejich života a péči o sebe samé. Nezdravé návyky, nekvalitní stravování, nedostatek spánku, spousta stresu. To patří k faktorům, které mohou stárnutí tvé pleti výrazně urychlit. Proto se snaž je ze svého života eliminovat a nahradit zdravým životním stylem.

2

4. Masáže pleti

Masáže pleti zažívají v posledních letech boom a existuje pro to pádný důvod. Správnou masáží totiž podpoříš prokrvování, přirozenou tvorbu kolagenu a schopnost regenerace. Čili pleti vytvoříš skvělé podmínky pro odolávání vráskám. Pravidelností můžeš také docílit zpevnění. Než se do toho ale pustíš, doporučuji ti pustit si několik videí s návody od profesionálů. Domácí obličejová masáž není nic těžkého, ale při nedodržení postupů buď ničeho nedosáhneš, nebo si napřiklad nepřiměřeným tlakem či dobou masáže můžeš způsobit modřiny.

5. Poctivá pleťová rutina

Pravidelná a poctivá péče zůstává jasným základním pilířem pro udržení krásné, zdravé a mladistvě vypadající pleti. Proto se nezapomeň každý večer důkladně odlíčit, ošetřit pleť produkty dle svého typu, ráno ji opět vyčistit, dvakrát týdně si dopřát pleťovou masku a dle potřeby jemný peeling.