Kosmetické must-have na hory

Chystáš se na hory? Tak si ještě honem zkontroluj kosmetickou taštičku, jestli v ní máš opravdu vše, co tvá pleť v horském prostředí potřebuje. Jinak ti to může lyžovačku pěkně znepříjemnit.

2_3

V čem je to jiné

Na horách dostává tvá pleť pořádně zabrat. Dlouhý pobyt na mrazu a prudké přechody mezi teplotami ji extrémně oslabují, vysušují. To může mít za následek vyšší citlivost, dehydrataci, v krajních případech může dojít až k praskání kůže. Proto je třeba se na tyto podmínky připravit a nepodceňovat je. Jak?

Hydratuj!

Hydratace je jasný základ všeho. Na hory se však moc nehodí fluidy a produkty na bázi vody, které by mohly kvůli mrznutí napáchat víc škody než užitku. Raději sáhni po výživných krémech, olejích a pleťových balzámech. Skvělým parťákem ti bude například Topicrem Hydra+ Ochranný denní krém s SPF 50+, který tě navíc ochrání před UV zářením a poškozením pleti vlivem slunce.

Fotky na blog-7

Nezapomínej na ruce a rty

V kosmetické taštičce by ti neměl chybět ani balzám na rty a krém na ruce. Na tato dvě místa se často zapomíná, přestože patří mezi velmi exponovaná a náchylná na poškození mrazem. Nejlepší volbou jsou mastnější kousky, které zabraňují vysušování až praskání.

3_3

Nejdříve tělové mléko, potom oblečení

Přestože běžně tělová mléka či másla nepoužíváš, na horách je zařaď jak ráno, tak večer. Jednak zmenšíš riziko různých oděrek způsobených třením pod lyžařským oblečením, ale hlavně šupinatění a svědění kůže. Na těle totiž pokožka produkuje mazu méně než na obličeji, a tak se při delším pobytu v mrazivém počasí lehce poškodí.