Co s pletí poškozenou mrazem

Dělala jsi, co jsi mohla, ale přesto mráz tvou pleť poškodil. Trápí tě zarudnutí, spálená nebo vysušená pleť, pnutí? To jsi tady na správné adrese. Mám pro tebe několik tipů, jak ošetřit pleť poškozenou mrazem a urychlit její regeneraci.

Fotky na blog-4

Čištění

Pleť podrážděná mrazem je citlivější než obvykle. Proto se ti může stát, že ti bude používání osvědčených produktů pěkně nepříjemné. Dokud se ti pokožka nezahojí, sáhni raději po šetrném odličovacím mléce nebo odličovacím oleji, ať máš typ pleti jakýkoliv. Tyto produkty ti rozpustí nečistoty na pleti, aniž by vysušováním tvůj problém ještě zhoršovaly. Pak stačí produkt jen jemně setřít nebo opláchnout.

Ošetření

Aby se ti pokožka dobře hojila, potřebuje hydrataci, ochranu a kosmetiku vhodnou pro velmi citlivou pokožku. Na to ti můžu doporučit dvojici produktů od značky Topicrem. Celou pleť si natři HYDRA+ Výživným pleťovým krémemvhodným na velmi suchou a citlivou pleť. Přestože máš přirozeně třeba pleť mastnější, v mrazech potřebuje i ta výživy více. Krém je nekomedogenní. Druhý zázrak, který nanes jen na postižená místa, se jmenuje CICA Obnovující krém. Působí jako náplast, jež pokožku chrání před bakteriemi a urychluje hojení. Můžeš ho použít jak na obličej, tak tělo nebo dokonce na popraskané rty. Už za 3 dny uvidíš rozdíl!

 Na zarudnutí a podráždění můžu doporučit také iUNIK-Black Snail Restore Cream.

2_2

Doplňková péče

Jakmile se zmizí akutní podráždění, dopřej své pleti regenerační péči v podobě vyživujícího olejového séra na citlivou pokožku a noční pleťové masky. Právě v noci se pleť (a vůbec celé tělo) regeneruje nejvíc, což pleťovou maskou krásně podpoříš.

Prevence poškození pleti mrazem

Jak se samotnému poškození úplně vyvarovat? Před odchodem z domova natři celé tělo hydratačním krémem a na obličej zvol mastnější/výživnější produkty. Nezapomeň ani na balzám na rty a krém na ruce. Nepodceňuj oblékání. V mrazech se snaž zahalit tak moc, jak dokážeš, a omez množství času stráveného venku. Po návratu domů sundávej vrstvy postupně, aby se pokožka nepoškodila v důsledku teplotního skoku.

3_2