Zima a péče o mastnou pleť: Neděláte tuto chybu taky?

Mohlo by se zdát, že nejtěžší zatěžkávací zkouškou prochází v zimě pleť suchá. Omyl. Také mastná a kombinovaná pleť potřebuje zvláštní péči, ale především hydrataci. Proč a jak se o mastnou pleť v zimě správně starat? Postupujte podle rad v našem článku a vyhněte se přešlapům.

Nestabilní podmínky pleti ubližují

Během zimy vystavujete pleť jak chladnému vzduchu, který pleť vysušuje, tak šokovým změnám teplot, s nimiž se pokožka nesnadno vyrovnává. Může na podmínky reagovat podrážděním, začervenáním, tvorbou akné i vyšší produkcí mazu. Právě kvůli vyšší mastnotě mnoho lidí nerado zařazuje do své rutinní péče o mastnou pleť vyživující produkty v domnění, že pokožku zatíží, ucpe póry a její povrch se stane ještě mastnějším. Raději používají vysušující přípravky, aby pleť zmatnili. Pak ji ovšem snadno nadměrně vysuší, což se kůže pokouší kompenzovat další produkcí mazu a zvláště v zimě dochází ke vzniku dalších kožních problémů. Začarovaný kruh je na světě.

Také vy se dopouštíte těchto chyb a chcete se z kolotoče vymanit? Jděte na péči o svou pleť chytře a začněte ji hydratovat správnými přípravky.

Jak hydratovat mastnou pleť? Používejte hydratační sérum

Hydratace představuje naprostou alfu a omegu správného ošetření jakéhokoliv typu pokožky. Mastnou nevyjímaje. Hutné krémy se však často nedokáží vstřebat do pokožky a zůstávají „sedět“ na jejím povrchu. Proto se zaměřte na odlehčené krémy přímo na mastnou a kombinovanou pleť. Ještě lepší volbou jsou však hydratační séra. Ta pronikají i do hlubších vrstev pokožky, efektivněji vyživují, snadno se vstřebávají a udržují hydrataci uvnitř pleti.

Snip20230111_31 (1) 

Z naší nabídky doporučujeme například Ultra-hydratační sérum od Topicrem, které je vhodné pro všechny typy pleti. Mastnou pleť nevyjímaje. Obsahuje bio-aktivní vodu, která stimuluje produkci vodních kanálků v kůži a pomáhá v ní udržovat vlhkost. Díky lehké textuře se lehce vsakuje a lze jej používat jako podklad pod make-up. Neucpává póry, neobsahuje parabeny ani silikony a respektuje vysoké nároky citlivé či podrážděné pokožky. Sérum rovněž podporuje obnovu kožních buněk a díky extraktu ze sofory japonské dokonce chrání pokožku před znečištěním. Všechny tyto vlastnosti činí z Ultra-hydratačního séra Topicrem nejlepšího spojence v péči o pleť.

 

Ideální kosmetická rutina pro mastnou pleť v zimě

Kromě používání hydratačního séra nezapomínejte na další kroky nezbytné pro udržení krásné a zdravé pleti. Každé ráno i večer pokožku nejprve důkladně očistěte.

Pro mastnou pleť jsou ideální mycí gely jako například AC Hloubkově čisticí gel od Topicrem, jenž pokožku jemně zbaví nečistot, pomáhá regulovat tvorbu kožního mazu a nedráždí.

Po očištění můžete nanést AC Hloubkově čisticí masku ze stejné řady, která se postará o neutralizaci lesku pleti, hydratuje ji a stahuje póry. Nezbytným krokem po očištění je však již zmiňované hydratační sérum. Aby sérum správně pracovalo, vždy jej nanášejte dřív než krém, který přijde až na sérum.