5 tipů, jak bojovat v zimě se suchou pokožkou

Zima může být pro naši pokožku obzvlášť náročná. Chladné počasí a suchý vzduch mohou způsobit, že naše pokožka bude suchá, červená a podrážděná. Ale nebojte se! Existuje několik věcí, které můžete udělat, aby vaše pokožka zůstala v této sezóně jemná a hydratovaná. Přinášíme vám pět praktických tipů, jak v zimě bojovat se suchou pokožkou.Zima může být pro naši pokožku obzvlášť náročná. Chladné počasí a suchý vzduch mohou způsobit, že naše pokožka bude suchá, červená a podrážděná. Ale nebojte se! Existuje několik věcí, které můžete udělat, aby vaše pokožka zůstala v této sezóně jemná a hydratovaná. Přinášíme vám pět praktických tipů, jak v zimě bojovat se suchou pokožkou.

1. Pijte dostatečné množství tekutin– Pití dostatečného množství vody je nezbytné pro udržení hydratované a zdravé pokožky po celý rok, ale v zimních měsících to platí dvojnásob. Ujistěte se, že každý den vypijte alespoň 2 litry tekutin (nejlépe vody), do které můžete přidat i plátky čerstvého ovoce.

Fotky na blog (21 × 29 cm) (29 × 21 cm) (1)

2. Krátká sprcha – Když venku mrzne, je lákavé namočit se do horké vany, což ale ve skutečnosti může být škodlivé pro vaši pokožku! Horká voda může narušovat přirozenou kožní bariéru pokožky a zanechávat ji suchou a podrážděnou. Místo toho se krátce osprchujte vlažnou vodou (ne déle než deset minut) a používejte jemné čisticí prostředky, které obsahují hydratační složky jako aloe vera nebo glycerin.


3. Denní hydratace – Denní hydratace je klíčem k udržení hydratované a zdravé pokožky během zimních měsíců. Použijte hydratační krém, který obsahuje přírodní oleje, jako je kokosový olej nebo jojobový olej. Ty pomohou uzamknout vlhkost v pokožce a zároveň ji poskytují vitamíny a minerály. Hydratační krém aplikujete ihned po osprchování.

Fotky na blog (21 × 29 cm) (29 × 21 cm) (2)


4. Pravidelně provádějte peeling – Peeling pomáhá odstraňovat odumřelé buňky z povrchu vaší pokožky, což umožňuje dalším produktům (krémům) proniknout hlouběji do vrstvy epidermis vaší pokožky. Peeling provádějte dvakrát nebo třikrát týdně pomocí peelingu, který obsahuje přírodní složky, jako je mořská sůl nebo krystalky cukru, které jsou k citlivé zimní pokožce jemnější než drsnější chemické exfolianty.   

5. Používejte krémy s SPF – I když je v zimních měsících méně slunečního záření, je důležité krémy s SPF používat a chránit svou pleť. Pleťový krém by měl obsahovat alespoň SPF30+ a na pleť jej nezapomeňte nanést vždy, když budete z domova odcházet.


Péče o pokožku je důležitá po celý rok, ale zejména v chladnějších měsících, kdy teploty výrazně kolísají. Dodržováním těchto pěti tipů - pitím dostatečného množství vody, kratšími sprchami vlažnou vodou, pravidelným používáním hydratačních krémů, pravidelným peelingem a používáním krému s SPF, budete schopni udržet svou pokožku jemnou a hydratovanou po celou sezónu!