VYZKOUŠENO: Nejlepší produkty pro tvůj beauty den

Březen se nese v duchu znovuzrození v přírodě. První jarní měsíc ale patří i ženám. Proto si taky ty udělej radost a dopřej si pořádný beauty day. Co bys neměla při péči o svou pleť opomenout a jak produkty kombinovat?

 1_1

Tvá pleť si jednou za čas zaslouží opravdu důkladnou péči a doplnit to, co se jí při každodenní péči nedostává, protože třeba nestíháš nebo je pro tebe výživnější konzistence produktu pro každodenní život jednoduše nepraktická. Pro svůj zkrášlovací den si připrav: oblíbený produkt na čištění pleti, peeling, pleťovou masku, masku na oči, tonikum, vhodná pleťová séra a hydratační krém vhodný pro tvůj typ pleti. Abys to měla jednodušší, dáme ti na pár kousků tipy.

Pleťové masky

Hej Organic- cactus sachet antioxidační maska

1_2

Pokud miluješ plátýnkové masky, tato od Hej Organic se stane tvým svatým grálem. Obsahuje kaktusový extrakt, květovou vodu z kaktusu a extrakt z grepu, které jsou bohaté na antioxidanty, minerály i vitamíny. Má jemnou příjemnou vůni, pleť příjemně vyživí, hydratuje a po jejím použití si jistě všimneš svěžejšího vzhledu pokožky. Kdy po ní sáhnout? Jakmile budeš mít pocit, že je pleť unavená, mdlá a že by potřebovala osvěžit. Nezanechává mastný film, zbytek séra snadno vmasíruješ a při nanášení dalších produktů oblíbené rutiny netropí žádnou neplechu. Také proto ji v Zamate milujeme a máme ji vždy připravenou v koupelně. Otestovali jsme i na citlivé mastné pleti a skvěle sedla i té.

Topicrem AC Hloubkově čisticí maska

3_5

Pokud máš mastnou pleť, možná ti obecně nejvíc vyhovují smývací masky, které tvou pleť nejen vyživí, ale také jí pomohou s redukcí mazu. Pak rozhodně musíš vyzkoušet tuto hloubkově čistící masku vhodnou právě pro mastnou a kombinovanou pleť. Krásně ti stáhne póry, po jejím použití se nebudeš tolik lesknout, ale ne na úkor hydratace. Té se pleti dostane přesně akorát a pomáhá snižovat výskyt nedokonalostí. To zní skvěle, že? Masku doporučujeme i v případě, že tvá pleť teď na jaře trochu blázní a hledá správný balanc v tvorbě mazu. Vyzkoušej a napiš nám, co na ni říkáš ty.

Topicrem Hydra+ Hydratační rozjasňující maska

2_5

Bojuješ s dehydratací nebo tvá pleť postrádá jas? Svěř se do péče tohoto růžového zázraku od Topicremu. Je to jako doušek ranní kávy pro tvou pokožku. Povzbudí, postaví na nohy, rozzáří, zjemní vrásky, vyživí, neucpává póry a vypíná. Zároveň je skvělým parťákem, pokud se chystáš na delší cestování v klimatizovaném prostoru, který dává pokožce zabrat. Po příjezdu na místo ji na chvíli nanes a budeš zase fresh.

Pleťová séra

Ještě jsi nezařadila pleťová séra do své rutiny? Využij beauty dne a dej jim šanci. Jsou absolutním game changerem ve skincare. Jen nezapomeň zkontrolovat, jaká séra lze mezi sebou kombinovat. Základní poučkou je, že retinolová a niacinamidová séra nelze kombinovat se séry obsahujícími vitamín C nebo kyselinu salicylovou. Mohlo by dojít k nepříjemnému podráždění. Pokud si nejsi jistá, napiš Terce na Instagram, ráda ti poradí.

Purito-Pure Vitamin C Serum

4_2

Nic na jaře neprobudí tvou pleť jako vitamín C. Projasní, zpomaluje stárnutí pleti, pomáhá napravit strukturu pleti poškozenou UV paprsky. V hydratačním séru značky Purito najdeš také složky, které zlepšují pigmentaci pleti a zadržují v ní hydrataci. Jednou z nich je již zmiňovaný niacinamid, ale v tomto případě se kombinace neboj. Koncentrace jsou vyvážené tak, aby nedošlo k újmě. Jako u každého séra ale nejprve i toto vyzkoušej nejprve na menší ploše kůže. Séra se vyznačují vyššími koncentracemi účinných látek než krémy či fluidy a tvá pleť na ně může reagovat vždy citlivěji.