Skincare pro teenagery

Pokud jsi teenager (nebo mladší), měla by být tvá skincare velmi jednoduchá, ale důsledná. Proč by ti koncentrovanější produkty mohli až ublížit? A jaké jsou ty nejlepší produkty pro tebe? Pojď se na to mrknout! V článku najdeš i tipy na kosmetiku za pár korun.

10

Očistit, tonizovat, hydratovat

To je tvé heslo. Nepotřebuješ utrácet tisíce za kosmetiku, stačí ti základní rutina. Čistící produkt vyber podle svého typu pleti a podle způsobu odličování, jaký je ti nejpříjemnější. Vždy ale mysli na kvalitní složení a vyhýbej se parfemaci, jež by mohla tvou pleť podráždit. Na čištění ráno a večer ale rozhodně nezapomínej, je to základ zdravé a krásné pleti. To, jak se o svou pleť budeš starat nyní, ovlivní, jak bude vypadat v dospělosti.

Naše tipy na čistící produkty pro teenagery:

 13

Po očištění potřebuje tvá pleť srovnat pH. K tomu slouží tonikum. K tomuto účelu můžeš použít buď přímo tonikum, nebo květinovou vodu. Doporučujeme ti následující produkty:

 14

Hydrataci ti zajistí hydratační pleťový krém, který opět vybírej s ohledem na svůj typ pleti. Uzamkne hydrataci v pleti, čímž ji udrží v rovnováze a pleť se nebude nadměrně mastit nebo vysušovat vlivem dehydratace. Právě dehydratace totiž patří k častým spouštěčům různých nežádoucích reakcí pleti. Nezapomínej ale ani na SPF ochranu, kdykoliv se chystáš ven. Jaké produkty se ti budou hodit?

Krémy pro denní nošení s SPF vhodné pro všechny typy pleti:

 15_1

Krémy na noc bez SPF vhodné pro všechny typy pleti:

16_1

Černé tečky a peeling

Pro jakékoliv další ošetření navštiv kosmetičku. Profesionálně tě zbaví černých teček, při jejichž domácím odstraňování by sis mohla zanést do pokožky infekci, ale také se postará o peeling přesně podle potřeb tvé pleti. Navíc je to super relax, který si rychle oblíbíš.

16